Американският гард Дженифър О’Нийл в Хасково

американският гард

oneill_jennifer_1Американският гард  Дженифър О’Нийл (родена на  19 април, 1990 в Бронкс, Ню Йорк), която наскоро подписа професионален договор с отбор в България,  изигра своя първи мач за отбора на Хасково 2012.. Тя притежава двойно гражданство/ американско и порториканско / и затова има правото да играе и за националния отбор на Порто Рико. В първия си мач в българското първенство,  тя отбеляза  23 точки, 6 борби и 6 асистенции, добри показатели отвели  отбора  към победа.

О’Нийл е играла  през изминалото  лято в „Гигантес” в Пуерто Рико BSNF. В изиграните от нея  28 мача тя притежава  много впечатляващи статистики: 15.8точки, 3.1борби и 4.асистенции. Отличен  сезон, тъй като тя е номинирана на пуерториканския All-Star Game.

 

О'Нийл в акцияО’Нийл играе за колежа в Кентъки „Дивите котки”, където тя е отличена като най-добър 6-ти играч за конференцията през 2014 г. и 2015 г. Дженифър   завършва  Университета на Кентъки през 2015 г., като в последната година, тя постига следните статистики- средно 14.4 точки, 2.1 асистенции и 3.4 борби в 33 мача .

Това ще бъде вторият сезон за американският гард като  като професионален играч.

Повече за нейните резултати като студентка, може да проверите на страницата на студентското първенство.

 

Американският гард беше номинирана от  LatinBasket.com Пуерто Рико (BSNF) за новобранец на годината в първата си година в професионалната лига.

Тя прави своя дебют на WNBA на 5 юни 2015 отбеляза 2 точки, 4 борби и 1 съдействат в 10-та минута при една победа над Tulsa Shock .

Професионалистите в българското женско първенство, предричат добър сезон за Дженифър и тя може да помогне на нейния отбор за завоюва за първи път в историята си – шампионската титла,на което се надяват и нейните треньори.

Досега в българската лига са изиграни 3 кръга и в тях отборът на Хасково записа две победи и една загуба. Победите са над отборите на „Берое“ от Стара Загора с резултат 83:81 и над отбора на „Септември“ с разгромна разлика.