Дългите шорти – ера от баскетболната мода свършва

Стрелба на тренировка не с дългите шорти

Дългите  шорти или по-къси, като част от баскетболния екип – това се питат всички любители на баскетболната игра.

Джери Уест, моделът за логото на Националната баскетболна асоциация, е носел баскетболни шорти  с дължината на препаски. Майкъл Джордан вдъхнови важна промяна, когато  апелира за по-дълги спортни панталонки. Тогава група от първокурсници в университета в Мичиган, известни  като „Fab Five“ се превръщат в национална сензация в началото на 1990 г., поради техните панталони, които падаха под коленете им. В продължение на години след това, предмет на вътрешните мисли на  възрастните наблюдатели на играта, беше : Колко ниско може да отидат крачолите?

 

Но сега подкъсяването на крачолите се промъква обратно нагоре.

стрелба на мач с дълги шорти

В началото на ноември, Кливланд Кавалиърс суперзвезда ЛеБрон Джеймс заяви той ще носи по-тесни и по-къси шорти през този сезон, неговият 13-ти в лигата, защото той иска да представи по-професионален външен вид. Но  той не е първият. Новото поколение от про баскетболисти, които носят по – тесни дрехи извън залите , пренасят модата и на игрището.

Играчът на Вашингтон Уизард Кели Oubre, стреля по време на тренировка, носейки , къси шорти . Washington Post снимка от Катрин Фрей.
Играчът на Вашингтон Уизард Кели Уебър, стреля по време на тренировка, носейки  къси шорти . Washington Post снимка от Катрин Фрей.

„Аз просто обичам носенето на къси шорти, защото се чувствам по-комфортно на игрището“, казва Кели. „Аз нямам нищо, което да се движи и люлее  наоколо.“

Вашият коментар