Жаклин Златанова ще е лицето на ученически турнир

Жаклин Златанова

Жаклин Златанова стреля

Жаклин Златанова ще е лицето и промоутъра на традиционния вече турнир. В 12:30 ч. в Информационния център на София2018 (разположен в ъгловата сграда на бул. Ситняково и ул. Иван Асен ІІ, срещу Румънското посолство) ще се проведе пресконференция и теглене на жребий за училищен турнир 3х3 за девойки за Купа „Манченко“. Надпреварата ще се проведе за трета поредна година с участието на 8 училища.

 

Жаклин Златанова Спортен път

Жаклин  Златанова  е българска баскетболна състезателка, която играеше през изминалия сезон за Mann-Filter Сарагоса в испанската лига. Златанова се счита за един от най-талантливите спортисти в страната, която в миналото се използват, за да бъде сред най-успешните страни в Европейския женски баскетбол. Жаклин Златанова е част от българския национален отбор от 2003 г. насам, когато тя се състезава за първи път с екипа на кадетките на Европейския шампионат . От тогава тя е играл повече от 200 мача  с отборите подрастващи  и жени ,които са представителни  отбори на България.

ОТБОРИ

Повечето от кариерата си Златанова е прекарала в чужбина, главно във френски и испански отбори. Първо, през 2005 г. тя е била част от Тарб GB в югозападната част на Франция, където тя прави своя дебют на европейската сцена в турнира на   Евролигата.

След като прекарва четири години там (2005-2008), Златанова решава да се премести в Испания в екип на Extrugasa в началото на сезон 2009 г . През следващия сезон 2010-2011 тя остава в страната, но променя мястото чрез приемане на предложението  на отбора на Гранд Канария. Както и преди, отборът  взе участие в турнира  Еврокъп, а  Златанова е   от най-важните играчи със средно 11.2 точки, 7.4 борби и 1.4 асистенции за игра. Със сравнително младия  клуб Mann Filter от Сарагоса, състезателката  започва седмия  си пореден сезон в европейските състезания.  В крайна сметка завършва със средно 10,2 точки, 6 борби и 1.4 подавания средно на мач. Най-голямата стъпка в кариерата  беше, когато тя се присъедини Rival Екополис през 2013, с който отбор тя завоюва престижното отличие – Купата на кралицата.

Жаклин Златанова – лице на турнира.

Турнирът ще се проведе между 15 и 18 декември в зала „Румен Пейчев“ на стадион „Българска Армия. Купите и медалите ще връчат Жаклин Златанова и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

На пресконференцията организаторите ще обявят и кое училище ще получи уникален коледен подарък.

Вашият коментар