Исторически момент в Иран при провеждането на баскетболен мач

Исторически момент в Иран

 

ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ

Исторически момент в Иран се случи, когато  в четвъртък в  столицата  Техеран стана нещо немислимо: мъже дойдоха да присъстват на баскетболен мач между жените. Това е първият път, когато лица от мъжки пол дойдоха лично, за да участват в спортно събитие за жени.
Исторически момент в ИранМ. Махмуд и Али Тауфайт, съответно -президент и главен секретар на баскетболната федерация на Ислямска република Иран, бяха част от за тази уникална възможност, докато ФИБА е представлявана от г-н Любомир Котлеба, съветник на Генералният секретар на ФИБА.

Исторически момент в ИранТози мач е също възможност за представители на ФИБА да присъстват на среща с баскетболистките, носещи воал. През следващия месец ще проведе  Конгреса на Международната баскетболна федерация, план, на който ФИБА ще получи предложение на Техническата комисия,предлагайки  да се даде възможност за игра със забрадки, които да са безопасни за баскетболиските. Мнението на ръководителите  на баскетбола е в полза на изменение на съществуващите закони.

За повече информация прочетете на сайта на Международната баскетболна федерация – ФИБА

Каква беше реакцията за този исторически момент в Иран:

Г-н Махмуд заяви: „Искам да благодаря на ФИБА за тази възможност и за тяхната подкрепа през годините Това е исторически ден не само за Иран, но и за целия мюсюлмански свят, ние се надяваме, ФИБА да одобри това предложение . “

Генералният секретар на ФИБА и член на Международния олимпийски комитет (МОК) Патрик Бауман заяви: „Това е исторически момент за женския спорт в Иран. Бих искал да благодаря на федерацията и иранските власти за организиране на това безпрецедентно събитие. „

Вашият коментар