Купа „Васил Манченко“ при девойките с трето издание

Купа по баскетбол

Купа "Васил Манченко"Купа „Васил Манченко“ се проведе за трети път  и завърши с убедителна победа със 7:2 на 119 СУ „Академик Михаил Арнаудов“ в най-силния турнир при девойките от началото му през 2014 г. Досега трофеят отнасяха във витрината си за по една година 73 СУ и 35 СУ. Така момичета се отблагодариха на всеотдайната си наставничка Доля Първанова.

Пътят до триумфа мина през победи в групите над СГСАГ  и 31 СУ съответно със 7:0 и 7:2, а в полуфинала срещу първия от група „А“  и без загуба до този момент  – 73 СУ, момичетата на Доля Първанова взеха много важен успех със 7:4.

Купа  по баскетболПрезидентът на БФ баскетбол Георги Глушков връчи преходната купа на победителките и златните медали. Преди това заедно с члена на УС на БФБ Милен Велчев поднесоха дарение от името на организаторите и БФБ  на директора на математическата гимназия Антони Стоянов – комплект плексигласови табла и рингове по повод първото място на момчетата от СМГ в купа „Манченко“ през май.

„Искам да поздравя победителките за заслужената победа и да благодаря на семейство Манченко не само за начина по който организира турнира, но и защото спортно-техническата стойност израства и това наистина е най-силният турнир до този момент“, заяви Георги Глушков.

Всички участници получиха и подаръчни ваучери на стойност 50 лв, като Виктория Стойчева удвои паричната премия, получавайке  признанието за най-резултатна и най-добра в борбата под кошовете. Трикратният участник на олимпийски игри и сребърен медалист от ЕП през 1957 г. Георги Панов определи за най-ценен играч на турнира състезателката от 22-о СУ Анна Петкова.

В мача за третото място 73-о победи за втори път шампиона от 2015 г 35 СУ  и то още по-убедително след 4:1 в групата, сега със 7:1.

Момичетата от 35-о СУ „Добри Войников“ все пак бяха поощрени със специалната награда на Столична община за „Феър Плей“.

Посланичката на турнира, националката Жаклин Злататова изтегли жребия, откри надпреварата и участва при връчването на медалите. За всички 8 отбора, състезателките и треньорите им, както и за гостите, Спонсорът на турнира аптеки „Субра“ осигури симпатични коледни подаръци.