Начало на международния баскетболен камп в Габрово

Начало на баскетболен камп

IBC камп отново в Габрово

Начало на международния баскетболен камп в Габрово. За четвърти път се провежда този камп и всяка година увеличава  броя на държавите, които участват. Той се превърна в най-бързо развиващото се спортно събитие.

International Basketball Camp стартира през 2016 като до момента участие в него са взели над 1400 деца.

Кампа се наблюдава от лицензирани фиба агенти, като тяхната основна цел е да предоставят възможност за развитие на талантливи състезатели в западна Европа. Повече от 10 състезатели получиха възможност да се обучават в чужбина или да посетят баскетболни академии и клубове в Италия, Германия, Англия и Ирландия.

Кампът постави своето начало през 2016 година и благодарение на основателя и мениджъра Владимир Искров, той увеличава всяка година участниците си и разширява дейността си.

Начало на IBC кампВ откриването участваха всички момчета и момичета, които бяха поздравени от кмета на град Габрово – г-жа Таня Христова. Изключително вълнуваща беше появата на националният отбор по баскетбол с колички. Може да видите видео от този момент тук

 

 

 

Начало на кампаКампът се провежда в две седмици, като децата могат да останат  16 дни или само 8 дни. Първата седмица има 165 деца от 4 различни държави- България, Испания, Ирландия и Норвегия. Всичките те са разпределени в 10 групи и провеждат по 2 тренировки всеки ден и по един мач. Умората е голяма, но удоволствието е безкрайно.

 

Начало на баскетболен кампНа кампа присъстват и много треньори от САЩ, Англия, Ирландия, Норвегия, на за тях ще напиша в следващата статия. Има и много треньори – гости от българските отбори.

По време на кампа ще има възможност децата да разгледат прекрасния град Габрово и също така ще посетят Етъра. Предвиден е полуден с посещение на басейн за разтоварване от тежките тренировки и развлечение.

Тренировките се провеждат на две външни площадки, които са в отлично състояние и 2 зали, като при лошо време, всички тренировки се преместват в залите.

 

 

Вашият коментар