Представяне на адаптирания баскетбол в Ботевград

Представяне на адаптирания баскетбол

Представяне на БКХУ Левски в Бoтевград

Представяне на адаптираният баскетбол се проведе в зала „Арена“Ботевград. Младежи с увреждания презентираха играта и направиха тренировка заедно с 12-годишните момчета на „Балкан“ с треньор Виктория Маринова.

Визитата бе част от кампания на треньора на националния отбор и Левски Владимир Искров в цялата страна с цел популяризиране спорта на колички. По време на посещението момчетата от столичния тим направиха една демонстративна тренировка с 12-годишните момчета на Балкан, водени от треньора Виктория Маринова, а накрая изиграха заедно и баскетболен мач. На срещата те показаха на малките състезатели от нашия клуб, че независимо, че имаш някакъв двигателен проблем, може да играеш баскетбол.

Представяне на адаптирания баскетбол

Сред състезателите беше  26-одишният Персиян Еленков от Ботевград,за който страстта към баскетбола започва именно от БАЛКАН.

Присъстваха също и Димитър Костов – капитан на БКХУ Левски, Георги Иванов- играл през сезона в Италия, Александър Попов – състезател на БКХУ Левски.

Треньорът

Владимир Искров, треньор на БКХУ Левски и националния отбор на България: “Идеята на нашето посещение е да запознаем състезателите на Балкан с баскетбола на колички. Нашата дългосрочна цел е в повече български градове да има отбори като нашите. В момента в България има три отбора като Бургас тази година не успяха да се включат в първенството. Миналата година бяхме четири. Нашата цел е в близките години да направим 7,8 отбора. Да направим Балканска лига, в която да имаме по-интересни мачове и срещи с по-сериозни отбори. Идеята ни е да се промотираме навсякъде. Ползите от спорта са изключителни за хората с двигателни дефицити. Вярвам, че има хора, които имат нужда от този вид спорт във всеки един град в България.”

Представяне на адаптирания баскетбол предстои и в други градове на България. Представяне на адаптирания баскетболТези презентации са част от амбициите на момчетата от клуба за мотивирането на млядежи с увреждания да участват в спортни занимания и се провеждат с помощта на Европейският корпус за солидарност.

Вашият коментар