Category Archives: Професионален баскетбол

Жаклин Златанова- остани в къщи

Остани в къщи – как баскетболните звезди тренират

Остани в къщи- това не означава да се обездвижите. Ето как някои от баскетболните звезди поддържат форма и се подготвят за приближаващото първенство на женската баскетболна лига.

Софи Кагингъм

Софи КънингамКънингам беше избрана в драфта на  WNBA през 2019 г. от Phoenix Mercury.  В този силен отбор, Кънингам  играе под ръководството на треньора Санди Брондело и наред със звездите  Brittney Griner, DeWanna Bonner и Diana Taurasi .Кънингам е завършила Университета  на Мисури, след което  е привлечена към WNBA и е най-високата селекция за бивша MuTigers.
Загрейте и се и се разтегнете – остани в къщи-
Софи Канингам от Феникс Меркурий ни показва:

Чини Огумике

Чини

Chinenye “ Chiney “ Ogwumike (родена на 21 март 1992 г.) е нигерийско-американска професионална баскетболистка за Лос Анджелис Спаркс на Националната баскетболна  асоциация на жените (WNBA).  Играла е  в три финала за университета в Станфорд . Тя държи рекорда за най-много борби в историята на женския баскетбол в Станфорд и конференцията Pac-12, считано от 3 януари 2014 г.  През 2014 г. Огумике подписа договор  с Nike скоро след като бе  първи като цяло в WNBA .Тя беше обявена за WNBA All-Star заедно със сестра си Nneka Ogwumike , с което стана първата двойка сестри, избрани в WNBA All-Star игра. Чини Огумике също ще спечели  наградата WNBA Rookie of the Year през 2014 г.

 От 2016 г. Огумике бе избран за заместник-председател на Асоциацията на играчите на WNBA и подписа договор  с Адидас. През май 2018 г. Oгумике подписа многогодишен договор с ESPN, за да стане баскетболен анализатор на пълен работен ден.
 3-Shot Challenge с Chiney Ogwumike
Колко бързо можете да направите стрелба с крачка, наказателен удар и стрелба от тройката  и то в къщи ?
Чини Огумике от Лос Анджелис Спаркс прави предизвикателството с три стрелби.  А сега вижте нейното видео.

Морая Джеферсън

Морая ДжеферсънМория Джеферсън (родена на 8 март 1994 г.) е американска професионална баскетболистка за Далас на Женската национална баскетболна асоциация (WNBA). Тя бе избрана на второ място от San Antonio Stars в проекта на WNBA за 2016 г. Джеферсън играе като гард за женския баскетболен отбор на UConn, където печели четири поредни национални първенства. Тя завършва кариерата си на UConn, класирана на първо място по асистенции, на второ място отнети топки и като двукратна носителка на наградата Нанси Либерман като най-добра в защита.

Кръстосан дрибъл между краката – останете ниско! Гледайте напред!

 

Жаклин Златанова

Жаклин Денчева Златанова е българска баскетболистка, която в момента се състезава за БК „Берое“ Стара Загора.По-голямата част от кариерата си Златанова прекарва в чужбина, главно във френски и испански – отбори.
В момента женското първенство на България е спряно за неопределено време и все още няма яснота, кога ще продължи.


Как да клякаме правилно

Нов проект на Кирил Райков и Джими Хънт за България

Здравейте, Приятели,

Нов проект на вашето внимание.Щастлив съм да Ви представя един нов проект, който решихме да реализираме с моя бивш съотборник и приятел – Джими Хънт. Иновативен, защото за първи подобна инициатива ще обедини в България двама професионални играчи, които да работят с млади състезатели.

 

Идеята ни е да организираме два кампа през лятото, които ще бъде насочени както за подобряване на техническите умения на състезателите. Също  така и за тяхното физическо и здравословно състояние. Към този нов проект ще има включени лекци и срещи с утвърдени състезатели и треньори.

 

Баскетболът е моята страст, а с годините натрупах редица знания в различни области като кондиционна подготовка и хранене. Това ще  се опитам да предам на всеки от Вас. Завърших бакалавърската си степен в НСА със специалност „Треньор по баскетбол“, а през последните 6-7 години натрупах доста опит при работа с подрастващи. Двамата с Джими имахме възможността да участваме на няколко тренировъчни кампове в САЩ, които ни дадоха безценен опит и сега искаме да приложим своите знания и умения.

 

В кампа могат да се включа 40 момчета и момичета на възраст от 8-19 години. Повече информация захтози нов проект с цени и дати, може да видите ТУК в нашия сайт 2sport4life.com.

Независимо дали сте начинаещи или вече имате известен опит. професионалните баскетболисти -нов проект на Джими Хънт и Кирил Райков е тук,

за вас.

Те ще ви подготвят психически , физически и ще подобрят баскетболните ви умения.

Шансът ви за усъвършенстване са те!

 


Харесайте ни във фейсбук