СловенияБол 2018 – първи международен турнир

СловенияБол

СловенияБол

СловенияБол  е международен турнир, който се провежда вече 14 години в Словения.

Словен Градец беше домакин на 14-ия Международен Турнир по баскетбол за момичета зо 14 години. Този турнир е което под егидата на ФИБА и е организиран с помощта на  баскетболната федерация на Словения. За по-голямата част от участващите играчи и играчи U14 Slovenia Ball представлява първият контакт с международното представителство на баскетболните мачове , като в същото време дава възможност за създаване на нови приятелства с връстници от различни европейски страни.

КЛАСИРАНЕ

СловенияБолПоследният конкурсен ден бе открит от отборите на България и Македония, които се срещнаха в двубоя за последното девето място. И на двете срещи на отборите, които завършиха групата без победа, по-добрият български национален отбор победи с голяма разлика.

Последва мачът между Украйна и Сърбия, който се итра за  седмото място. След интересен и напрегнат  мач, победата беше да отбора на Сърбия. Ивона Милянич даде три точки предимство на националния отбор от състава, докато украинците не успяха да постигнат кош он стрелбата за  три точки в последната атака.

СловенияБолЛатвийските и хърватските отбори се преборваха за  петото място. През първото полувреме доминираха латвийките, които продължиха след  почивката  предимството от пет точки. Във втората част инициативата беше взета от хърватския национален отбор, който на крилете на Лучия Тиквички (19 точки) стигна до победата и  петото място.

Израелските и унгарските отбори се раздадоха  за бронзовата битка. Последните завършиха груповата фаза на второ място в полуфиналите, но трябваше да дадат предимство на Италия или Словения. Унгарците започнаха играта за третото място по вихрен начин. Високият им разлика, спечелена през първата част, лесно се запази и до края се увеличаваше. Така те се връщат у дома с бронз около врата.СловенияБол

Финалът

Финалът беше истинско удоволствие. За страхотна атмосфера и перфектен баскетболен фон се погрижиха многото фенове, изпълнили спортната зала в Словен  Градек до последния ъгъл. На финала, по-силно играха  италианките, които заслужаваха да спечелят шампионската титла. Словенките със сигурност пазбират, че   основната причина за поражението бяха загубените топки и по-ниският процент на стрелбата  от игра.

MVP на турнира: Vittoria Blasigh (Италия)

ЗАПИСВАНЕ церемония по закриването

Крайното класиране:
1. Италия
2. СЛОВЕНИЯ
3. УНГАРИЯ
4. ИЗРАЕЛ
5. ХЪРВАТСКА
6. ЛАТВИЯ
7. СЪРБИЯ
8. УКРАЙНА
9. БЪЛГАРИЯ
10. МАКЕДОНИЯ

 

Галерия от мача България – Македония може да видите тук.