Спортната тема във фестивала „София диша“

Стена за катерене

Спортната тема във фестивала за градска култура „София диша“, който  се провежда вече седма година и успя  да се превърне в любима уикенд традиция на столичани през месец август, не беше широко застъпена.Няма да повтаряме, че идеята е прекрасна и печели все повече софиянци и гостите на столицата ни.Ще се опитаме да „дишаме“ със спортната столица на Европа за 2018 година.Разочарование  –  слаба дума, за  да се опише пропуснатата възможност да се приобщат посещаващите фестивала за каузата на спорта.

“Спортната зона Decathlon”  предложи за всички свободно ползване мини-футбол, баскетбол, тротинетки, скейтборд, тенис на маса.

Спортната тема да баскетбола

Два разклатени коша за мини баскетбол и една изтъркана топка.Нямаше инструктори и никакви примамки за прекрасната игра – баскетбол.

спортна тема за бадминтон

 

На тази площадка имаше интерес.

 

 

 

 

Дъска - далече от спортната тема

Елементарно и никакъв интерес.

 

 

 

 

Деца с топки

 

Играта с топки е винаги интересна за децата.

 

 

 

 

Стена за катеренеНа разположение на посетителите имаше стена за катерене с инструктори от Фънтопия и Боудърленд.

 

 

 

 

Както можете да предположите – най-много хора имаше в зоната за хапване.

Това беше една пропусната възможност за децата за се докоснат до спорта – нямаше вдъхновители / треньори/,  нямаше интересни и разнообразни възможности, нямаше реклама за местата за спорт в София, нямаше я спортната столица на Европа за 2018 година.

Вашият коментар