Category Archives: Баскетбол

Великденски турнир

Великденски баскетболен турнир във Виена

Великденски традиционен  турнир във Виена

Великденски баскетболен традиционен турнир ще се проведе във Виена по време на празниците.Вече над 30 години турнира се провежда, като всяка година участват над 500 отбора от цял свят.

Програма на турнира и пътуването

Програма за турнира и пътуването:
05.04.2020 В 18:30 часа отпътуване от София стадион „В. Левски“
06.04.2020 Настаняване и регистрация за турнира, получаване на карти за градския транспорт и вечеря.
07.04.2020 Два мача
08.04.2020 Един мача, разходка из Виена
09.04.2020 Два мача, ако отбора се е класирал 1ви или 2ри в групата си продължава в по-силна група. Ако е завършил на 3то или 4то място продължава мачове, но по-слабата група.
10.04.2020 Финали и награждаване
11.04.2020 Разходка из Виена
12.04.2020 Пристигане в София около 10:00 Сутринта.
Освен международните мачове, които ще изиграят децата ще обърнем  специално внимание на културната програма, като децата ще посетят всички основни забележителности във Виена

Великденски баскетболен турнир

 

Разглеждане на красивата Виена

Освен международните мачове, които ще изиграят децата ще обърнем специално внимание на културната програма, като децата ще посетят всички основни забележителности във Виена.

Виена е известна с многото си псевдоними: може да я срещнем като “Градът на сънищата”, “Градът на музиката” или “Столицата с валсова стъпка”. Известна още като “Градът на красивия Дунав”, синият Дунав, Градът на Сиси, Климт и Фройд. Една класическа Виена, която обаче се модернизира и от скоро печели репутация на модерен град. Град, който със сигурност трябва да бъде посетен.
Разположена в сърцето на Централна Европа, Виена винаги е привличала туристи от цял свят да посещават града, пленени от чара на една сложна култура, заинтригувани от императорските съкровища, богатството на престижни колекции и вкуса на сладкарско изкуство, което няма равно
Забележителности, които ще бъдат посетени по време на турнира
Катедралата Св.Стефан, направена в готически стил. Неговата най-характерна особеност са 250-те хиляди цветни керемидени плочки, които образуват покрива. На северната му страна за изобразени гербовете на Австрия и на столицата. А сградата е толкова голяма, че е трудно да бъде побрана във фотографския обектив.
Кметството –Великденски баскетболен тунир

Двореца Виена е сред най-големите атракции на Австрия и от 1860 г. е сред главните туристически забележителности на Виена. Юнеско го включва заедно с градините в списъка на световното културно наследство като забележителен бароков ансамбъл, пример за съчетание с изкуството. Дворецът и градините отразяват вкуса, интересите и аспирациите на Хабсбургите.

Какво включва участието на състезателите в турнира:

Децата, трябва да си подготвят суха храна за пътуването от София до Виена с Автобус с продължителност около 12 часа. Пристигане на 06.04.2020 сутринта във Виена, регистрация за турнира и настаняване.
За настаняването: Всички участници, треньори и състезатели спят на надуваеми дюшеци в 5 училища във Виена. Храненията са на блок маса в училищните столове. Времето за хранене е по график съобразен с мачовете на децата. Къпането е след мачовете е в залите.
За Храната: Отборите стартират с вечеря на 06.04.2020 Храната е на блок маса на 11.04.2020 децата закусват след, което посещение на забележителности във Виена и получаване на сух пакет за из път към България.
За транспорта: Всички участници в турнира ще пътуват с лицензиран автобус от София до Виена. Задължителни почивки на всеки 3-4 часа. Когато пристигнат във Виена всички ще получат карта за градския транспорт, с която ще могат да се придвижват в града.
Какво трябва да носят участниците: Надуваме дюшек, спален чувал или одеяло, възглавница, маратонки за баскетбол, екипи, анцузи, принадлежности за баня и хавлия.
Цена 395 евро
Начин на плащане 150 евро до 10 декември
140 евро до 1ви Март
100 евро до 1ви Април

Великденски баскетболен турнир

Какво е включено в цената:

1. Транспорт
2. 7 Нощувки
3. 13 хранения на блок маса
4. Вечеря в първия ден на настаняване
5. Сух пакет от Виена към България
6. Такса участие
7. Карта за градския транспорт във Виена
8. Застраховки
9. Тур из основните забележителности във Виена
Други разходи:
Разходи от личен характер
Такса вход Пратера 8 евро
За Контакти:

Владимир Искров 0896800096     vladoiskrov@gmail.com


Начало на баскетболен камп

Начало на международния баскетболен камп в Габрово

IBC камп отново в Габрово

Начало на международния баскетболен камп в Габрово. За четвърти път се провежда този камп и всяка година увеличава  броя на държавите, които участват. Той се превърна в най-бързо развиващото се спортно събитие.

International Basketball Camp стартира през 2016 като до момента участие в него са взели над 1400 деца.

Кампа се наблюдава от лицензирани фиба агенти, като тяхната основна цел е да предоставят възможност за развитие на талантливи състезатели в западна Европа. Повече от 10 състезатели получиха възможност да се обучават в чужбина или да посетят баскетболни академии и клубове в Италия, Германия, Англия и Ирландия.

Кампът постави своето начало през 2016 година и благодарение на основателя и мениджъра Владимир Искров, той увеличава всяка година участниците си и разширява дейността си.

Начало на IBC кампВ откриването участваха всички момчета и момичета, които бяха поздравени от кмета на град Габрово – г-жа Таня Христова. Изключително вълнуваща беше появата на националният отбор по баскетбол с колички. Може да видите видео от този момент тук

 

 

 

Начало на кампаКампът се провежда в две седмици, като децата могат да останат  16 дни или само 8 дни. Първата седмица има 165 деца от 4 различни държави- България, Испания, Ирландия и Норвегия. Всичките те са разпределени в 10 групи и провеждат по 2 тренировки всеки ден и по един мач. Умората е голяма, но удоволствието е безкрайно.

 

Начало на баскетболен кампНа кампа присъстват и много треньори от САЩ, Англия, Ирландия, Норвегия, на за тях ще напиша в следващата статия. Има и много треньори – гости от българските отбори.

По време на кампа ще има възможност децата да разгледат прекрасния град Габрово и също така ще посетят Етъра. Предвиден е полуден с посещение на басейн за разтоварване от тежките тренировки и развлечение.

Тренировките се провеждат на две външни площадки, които са в отлично състояние и 2 зали, като при лошо време, всички тренировки се преместват в залите.

 

 


Международен баскетболен камп

Международен камп в Габрово през месец юли

Четвърти международен  камп в Габрово
International Basketball Camp стартира през 2016 като до момента участие в него са взели над 1400 деца.

Четвърти международен баскетболен камп ще  се проведе през месец юли . Кампа се наблюдава от лицензирани ФИБА агенти, като тяхната основна цел е да предоставят възможност за развитие на талантливи състезатели в западна Европа. Повече от 10 състезатели получиха възможност да се обучават в чужбина или да посетят баскетболни академии и клубове в Италия, Германия, Англия и Ирландия.

 

Имам удоволствието да ви поканя, да вземете участие в четвъртото поредно издание на International Basketball Camp 2019.

То ще се проведе в два периода от 12 до 19 Юли и от 20 до 27 Юли 2019 в град Габрово.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАМПА

Промо видео на кампа: тук
Видео от кампа: https://www.youtube.com/watch?v=ffE1DaBMNF0&t=8s&fbclid=IwAR03yb5ecoCBJa97EQmrLy1jyHcochuX2kfBbg53miTgJOGT9WWHJqIwgvU
За Габрово https://www.youtube.com/watch?v=cIufSCH6YTY&t=7s
Website: http://club-smile.org/en/promo-video/

Главният организатор Владимир Искров ще събере голям брой треньори от България, Италия и САЩ, които усъвършенстват  уменията на  децата.
Всички ще бъдат  щастливи от това, което ще видят като условия и организация и надеждите са това да продължи.

 

В малкото свободно време, участниците ще имат възможност да се запознаят с красотата на България, посещавайки комплекс“Етъра“, Калояновския манастир, столицата София и самият град Габрово.

За трета поредна година за International Basketball Camp в Габрово ще дойде мениджърът Томазо Комелини. Той е собственик на Sigma Sport Agency, която е официален партньор на лагера. Ето какво каза той:  „IBC е страхотна организация, която върши добра работа за баскетбола в България. Този камп дава на младите възможност за нов опит и среща с баскетболни хора, идващи от различни държави и култури. Нашата агенция е на пазара от 2000 година и от тогава се концентрираме върху качеството на играчите, които привличаме и менажираме. В този дълъг период сме били представители на играчи от повечето европейски държави, а трима от тях имаха опит и в НБА. В момента наши играчи, които играят на най-високо ниво в Европа са Луиджи Датоме, Николо Мели и Петери Копонен, а също така имаме и някои от най-интересните млади надежди на Европа.“

За повече информация: banova_kr@abv.bg


СловенияБол

СловенияБол 2018 – първи международен турнир

СловенияБол

СловенияБол  е международен турнир, който се провежда вече 14 години в Словения.

Словен Градец беше домакин на 14-ия Международен Турнир по баскетбол за момичета зо 14 години. Този турнир е което под егидата на ФИБА и е организиран с помощта на  баскетболната федерация на Словения. За по-голямата част от участващите играчи и играчи U14 Slovenia Ball представлява първият контакт с международното представителство на баскетболните мачове , като в същото време дава възможност за създаване на нови приятелства с връстници от различни европейски страни.

КЛАСИРАНЕ

СловенияБолПоследният конкурсен ден бе открит от отборите на България и Македония, които се срещнаха в двубоя за последното девето място. И на двете срещи на отборите, които завършиха групата без победа, по-добрият български национален отбор победи с голяма разлика.

Последва мачът между Украйна и Сърбия, който се итра за  седмото място. След интересен и напрегнат  мач, победата беше да отбора на Сърбия. Ивона Милянич даде три точки предимство на националния отбор от състава, докато украинците не успяха да постигнат кош он стрелбата за  три точки в последната атака.

СловенияБолЛатвийските и хърватските отбори се преборваха за  петото място. През първото полувреме доминираха латвийките, които продължиха след  почивката  предимството от пет точки. Във втората част инициативата беше взета от хърватския национален отбор, който на крилете на Лучия Тиквички (19 точки) стигна до победата и  петото място.

Израелските и унгарските отбори се раздадоха  за бронзовата битка. Последните завършиха груповата фаза на второ място в полуфиналите, но трябваше да дадат предимство на Италия или Словения. Унгарците започнаха играта за третото място по вихрен начин. Високият им разлика, спечелена през първата част, лесно се запази и до края се увеличаваше. Така те се връщат у дома с бронз около врата.СловенияБол

Финалът

Финалът беше истинско удоволствие. За страхотна атмосфера и перфектен баскетболен фон се погрижиха многото фенове, изпълнили спортната зала в Словен  Градек до последния ъгъл. На финала, по-силно играха  италианките, които заслужаваха да спечелят шампионската титла. Словенките със сигурност пазбират, че   основната причина за поражението бяха загубените топки и по-ниският процент на стрелбата  от игра.

MVP на турнира: Vittoria Blasigh (Италия)

ЗАПИСВАНЕ церемония по закриването

Крайното класиране:
1. Италия
2. СЛОВЕНИЯ
3. УНГАРИЯ
4. ИЗРАЕЛ
5. ХЪРВАТСКА
6. ЛАТВИЯ
7. СЪРБИЯ
8. УКРАЙНА
9. БЪЛГАРИЯ
10. МАКЕДОНИЯ

 

Галерия от мача България – Македония може да видите тук.


Турнир в Славения

Турнир в Словения по баскетбол за момичета

Турнир в Словения

Турнир в Словения по баскетбол за момичета до 14 години ще се проведе следващата седмица.

За пръв път българският национален отбор за момичета до 14 години ще играе на престижния и много силен турнир Словения Бол. Състезанието  ще се проведе по традиция в Slovenj Gradec от 16 до 19 август. Отборът на България ще бъде воден от треньорите Маргарита Маринкова – Ивайло Христов, а водач на групата е членът на Управителния съвет на БФБаскетбол Красимира Банова.Другият треньор на отбора – Калина Попянкова няма да пътува поради ангажименти с клуба „Левски“, където тя е наставник на два отбора. Огромна помощ за подготовката на тима и пътуването му до Словения оказа и спонсорът на Рилски спортист – „Самел“.

 

Нашият тим ще дебютира в надпреварата заедно с тимовете на Македония и Латвия. Българките се паднаха в група с Унгария, Италия, Сърбия и Украйна. В другия поток са тимовете на Македония, Латвия, Хърватия, Израел и домакина Словения.

 

Ето и кои 12 момичета, ще представят България:Турнир в Словения Габриела Бандова, Гергана Бимбова, Гергана Зашова, Деана Стояновска, Ема Динчева, Зехра Селим, Ивана Бонева, Маргарита Иванова, Рая Кирилова, Радина Илиева, Яна Карамфилова, Магдалина Дамянова, Божидара Стефанова

 

 

Турнир в СловенияПреди заминаването си момичетата възстановиха след двете контроли  с националния отбор на Македония, които се проведоха през изминалия уикенд. Мястото на контролите беше залата в Благоевград.

 


Контролни срещи

Контролни срещи за момичетата на лагера в Самоков

Контролни срещи бяха предвидени за проверка на моментното състояние на момичетата. След една седмица на тренировки и тестове дойде времето на любимо нещо за всички състезатели – контролни срещи. Момичетата бяха разделени на два равностойни  отбора.

Контролни срещиЕдиният отбор се състезава с момчетата на БК“Рилски спортист“, водени от треньора Веселка Тодорова.

 

Контролни срещи

 

 

 

Втората група момичета изиграха мач с израелски отбор, който е в Самоков, за да участва в баскетболния камп The Jam. Те са доведени от Мая Беловска.

 

Контролни срещиСрещата беше интересна, но не много оспорвана и достави удоволствие на децата, малкото зрители и треньорите. Контролната среща завърши с прегръдки и обща снимка.

контролни срещиНа следващата тренировка, освен работата за усъвършенстване на баскетболните умения, продължиха  и упражненията за подобряване на физиката.


Усилена работа с гостите лектори на The Jam камп

Усилена работа за усъвършенстване на уменията, започнаха с треньорите – гости на The JAM кампа, провеждащ се в Самоков.

Усилена работа с треньорите лекториПървият гост е Станислав Ваклинов.  Израстналият в Самоков, висок цели 207см,център започва кариерата си в юношеските формации БК “Рилски Спортист”. В същия клуб, той подписва първия си професионален договор. Научете повече за Станислав Ваклинов

 

 

Мотиваторът

На гости беше и Юли Тонкин. Той, разбира се, не е баскетболен треньор, но разбира прекрасно ролята на мотивацията за успеха.

ПРИНЦИПИТЕ  НА УСПЕХА

1.Страст – за това, което правим.

2.Вяра в себе си, че можем да го постигнем.

3.Стратегия

4.Нашите вярвания.

5.NETWOKING – не да си казваме какво знаем, а кого познаваме.

6.Комуникация – да можем да комуникираме не само във вътрешния си кръг, а с хора от всички професии, религии, пол и националности.

Усилена работа с треньорите
Йордан Бозов

Едно от най-баскетболните семейства в историята на България бе  част от международния баскетболен лагерa за деца и юноши между 8-18 годишна възраст The Jam, който ще се провежда в момента  в гр.Самоков и ще продължи до 06.08.2018г..

Усилена работа с треньорите
Теодора Петрова

Това са Йордан Бозов и Теодора Петрова.

Те  направиха  специална практическа лекция и  споделиха  с децата своите тайни за това, как да станат по-добри баскетболисти.

 

Можете да прочетете повече за кампа тук


проектонационален отбор

Проектонационален отбор започна подготовка в Самоков

Проектонационален отбор по баскетбол за момичета до 14 години  се събра в    зала „Арена“- Самоков.проектонационален отбор

ПОДГОТОВКА

Подготовката на момичетата ще протече на 3 етапа.

I-ви етап – от 29.07.2018 година до 05.08.2018 година.През този период се събират 29 момичета. Треньори през този етап ще бъдат: Маргарита Маринкова, Даниел Христов и Благовест Главев /физическа подготовка/.Момичетата са разделени на 2 групи и имат по 2 тренировки на ден.  Ще се покрият тестове за диагностициране на моментното състояние на момичетата, като е решено да се покриват същите на всеки 6 месеца и да се проследява дали има прогрес в резултатите. След края на първата седмица, ще бъдат селектирани 16 момичета, които ще продължат да усъвършенстват своите умения, а към треньорския екип ще се присъединят Калина Попянкова  проектонационален отбори Ивайло Христов.

 

II -ри етап – от 05.08.2018 до 12.08.2018 година. Лагерът в Самоков ще продължи с 16 състезателки. Предвидени са 3 контролни срещи.

СловенияКап

III етап – 12.08.2018 до 20.08.2018 година. Този етап обхваща 2 тренировъчни дена и пътуване до Словения за участие в силен турнир – СловенияКап. Участващи отбори:

1. PARTICIPATING TEAMS (in alphabetical order):
• 1st team: BULGARIA
• 2nd team: CROATIA
• 3rd team: F.Y.R. of MACEDONIA
• 4th team: HUNGARY
• 5th team: ISRAEL
• 6th team: ITALY
• 7th team: LATVIA
• 8th team: SERBIA
• 9th team: SLOVENIA
• 10th team: UKRAINE

проектонационален отбор

 

Момичетата трябваше да бъдат 33, но от четирите повикани момичета от Русе, на лагера не пристигна нито едно. Това е прецедент и в този случай трябва да се погледне „ПРАВИЛНИК ЗА СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ ПРАВА И СТАТУТА НА
СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ “ на Българска Федерация по баскетбол.

6.1. Състезател, отказал участие в национален отбор:
6.1.1. без наличието на уважителна причина:
– се лишава от състезателни права за 20 срещи за мъже (включително и за
подрастващите отбори) и 15 срещи за жени (включително и за подрастващите отбори) от
официалния държавен спортен календар на БФБ;
– БК, който иска за първи път след отказа на състезателя да го картотекира в
България, заплаща глоба в размер на 10 000лв. за мъже, 3 000 лв. за подрастващи в мъжка
част, 5 000лв. за жени и 2 000 лв. за подрастващи в женска част. Справка тук


международен камп

Две тренировки за начало на The JAM

Две тренировки се проведоха в първия ден на баскетболния камп  в град Самоков.

Играчите / 43 на брой/  от 4 националности се събраха на централния кръг  в спортната зала „Арена“ за началото на първата сесия.

 

ТРЕНЬОРИ НА КАМПА

две тренировкиКирил Райков –  Състезава се професионално като баскетболист над 14 години в над 10 отбора както в България, така и в САЩ, Германия и Норвегия. Завършва бакалавар специалност “Треньор по баскетбол”. През последните седем години ежегодното участва като главен кондиционен треньор на баскетболния лагер за деца на „Nike“ в САЩ. Повече информация тук.

две тренировкиЛилия Сураджиева Райков- мениджър на кампа и кондиционен треньор.Спортната кариера на Лилия започва с висок старт като национална състезателка по художествена гимнастика. Пътят й я отвежда в меката на спортистите НСА като бакалавър специалност “Треньор по гимнастика” и магистър специалност “Треньор по плуване”. Лилия продължава да се развива в областта на спорта. Квалифицира се като фитнес и групов инструктор и диетолог. С над 10 години опит като треньор на деца и възрастни, Лилия знае как да ви накара да започнете да се чувствате у дома в кожата си.

МОТИВАЦИЯ: Кажи ми, че не е възможно, за да видиш как става!

две тренировкиМая Беловска- треньор. Тя е дългогодишна професионална състезателка на Славия- София , Академик София, Хпоел Галил Тахтон и Макаби Раанана (Израел). По настоящем, главен треньор на Хапоел Галил Тахтон-Кфар Кама с дългогодишен стаж. Като треньор както на подрастващи, така и на юноши и девойки старша възраст и жени. Прочетете повече тук

Две тренировкиПламен Василев – млад и амбициозен треньор.


Международен баскетболен камп започна в Самоков

Лятната  “Работилница за таланти”

Международен баскетболен лагер започна своята дейност днес в Самоков –  лятната  “Работилница за таланти”. Той ще продължи
от 30-ти юли до 11-ти август в гр. Самоков.

Една фантастична възможност за децата от 8 до 16 години да подобрят функционалните си качества и да надградят баскетболните си умения сред чистия въздух в подножието  на Рила.
Лятната работилница за таланти има за цел да развие атлета и баскетболните умения във всеки участник с индивидуален подход. Упражненията, които ще се използват, са доказали ефективността си през годините и са подбрани според нивото и възрастта на участниците. Поканени са цяла съзвездие от баскетболни майстори, които ще  споделят своя опит от различни сфери както баскетбол, така и мотивацията им да се развиват непрекъснато.

Възможност за знания

Лекции ще помогнат на играчите да отговорят на интересуващите ги въпроси:

международен кампКак да да се усъвършенстваме всеки ден и да се мотивираме да продължаваме? 

Как да се храним пълноценно и да помагаме на организма ни да се възстановява по-бързо? 

 

 

Всичко това и още много изненади, преживявания и забава,  очакват бъдещити звезди на баскетбола.

Потенциалът  ще бъде развит под погледа на  (Кирил Райков) и неговият екип от треньори. Той е главен треньор на елитен баскетболен Nike лагер в Америка, кондиционен треньор на професионални баскетболисти и специалист по спортно хранене. Безценните му знания и международен опит, съчетавайки най-доброто от американските и европейски методи на преподаване ще ви помогнат да изградите най-добрия вариант на себе си, по най-ефективния начин.

Координатор на проекта е Красимира Банова с дългогодишен опит в организацията на кампове и специално  на кампа BASKET ADDICTION . Лагерът ще се проведе в рамките на 2 седмици, като всеки участник ще има възможността да се запише като избере дали да е за една от тях или и за двете, което включва и уикенда:

I тренировъчна седмица – 30.07 – 04.08 –II тренировъчна седмица – 06.08 – 11.08 или от 30.07 до 11.08

международен камп


Харесайте ни във фейсбук