Турнир в Словения по баскетбол за момичета

Турнир в Славения

Турнир в Словения

Турнир в Словения по баскетбол за момичета до 14 години ще се проведе следващата седмица.

За пръв път българският национален отбор за момичета до 14 години ще играе на престижния и много силен турнир Словения Бол. Състезанието  ще се проведе по традиция в Slovenj Gradec от 16 до 19 август. Отборът на България ще бъде воден от треньорите Маргарита Маринкова – Ивайло Христов, а водач на групата е членът на Управителния съвет на БФБаскетбол Красимира Банова.Другият треньор на отбора – Калина Попянкова няма да пътува поради ангажименти с клуба „Левски“, където тя е наставник на два отбора. Огромна помощ за подготовката на тима и пътуването му до Словения оказа и спонсорът на Рилски спортист – „Самел“.

 

Нашият тим ще дебютира в надпреварата заедно с тимовете на Македония и Латвия. Българките се паднаха в група с Унгария, Италия, Сърбия и Украйна. В другия поток са тимовете на Македония, Латвия, Хърватия, Израел и домакина Словения.

 

Ето и кои 12 момичета, ще представят България:Турнир в Словения Габриела Бандова, Гергана Бимбова, Гергана Зашова, Деана Стояновска, Ема Динчева, Зехра Селим, Ивана Бонева, Маргарита Иванова, Рая Кирилова, Радина Илиева, Яна Карамфилова, Магдалина Дамянова, Божидара Стефанова

 

 

Турнир в СловенияПреди заминаването си момичетата възстановиха след двете контроли  с националния отбор на Македония, които се проведоха през изминалия уикенд. Мястото на контролите беше залата в Благоевград.

 

Вашият коментар