Турнир с награди, баскетболни емоции и усмивки

много баскетбол

 

Турнир  в зала „Локомотив“

Турнир с награди, баскетболни емоции и усмивки се проведе през изминалия уикенд в баскетболната зала на „Локомотив“.

Турнир с награди
Станчо Петров – организатор и спонсор на събитието

Организатор на турнира е Станчо Петров, дългогодишен треньор по баскетбол – на клубни и национални отбори, като е бил помощник на женския национален отбор на България,участващ на  Световно първенство в Русия, където се е класирал  на седмо място. От 1991 до 2011 година е бил треньор в Италия на различни детско-юношески отбори и на жени във втора дивизия. Участвал в създаването на детско-юношески школи в два града.Освен организатор, той е и спонсор на турнира.Желанието му е да подпомогне женския баскетбол и е абсолютно некомерсиално.Това е само началото от поредицата баскетболни събития, замислени от специалиста.Повече информация може да намерите в това интервю

Турнир с награди
Усъвършенстване на баскетболни сръчности

След краткото представяне, учстниците – момичета на възраст между 10 и 12 години, загряха заедно-без да се рзделят на отбори, което беше прието много въодушевено от децата. Последва усъвършенстване на баскетболните сръчности-дрибъл, смяна на посоката, смяна на водещите ръце, минаване между конуси, стрелба с отскок. И най-важното, децата бяха отново заедно, независимо от клубната принадлежност.

 

Турнир с награди
Мачовете

Последваха четири баскетболни мача при следната програма:

1.“Локомотив 1″ – „Олимпия“

2.“Локомотив 2″ – „Славия“

3.“Олимпия“ – „Славия“

4.“Локомотив 3″ – „Локомотив 4“.

 

Турнир с наградиЗа радост и приятно изживяване на всички малки баскетболистки, нямаше класиране и всички получиха награди-тениска с надпис, който да им напомня за доброто преживяване.За всички, включително и за родителите бяха осигурени вода и вкуснотии.

 

 

Може да се похвалят и треньорите, но ще стане доста дълго описание.Те не се  поколебаха да подпомогнат желанието на Станчо Петров да организира турнир с награди, баскетболни преживявания и също така да играят. Те участваха и в организацията и в съдийството на мачовете и накрая всички бяха щастливо уморени.

Станчо Петров има желание този турнир с награди да бъде само началото за постоянни събития, които биха подпомогнали развитието и усъвършенстването на баскетболните умения на момичетата.Има много и разнообразни идеи и предстои създаването на фондация, която ще има трудната задача да се заеме с реализация на проектите.

Повече снимки може да разгледате в галерията

Вашият коментар