Управителният съвет на БФБаскетбол

управителен съвет

Заседание на управителният съвет на БФБаскетбол

Управителният съвет  на Федерацията се събра на заседание, което се проведе на 12.01.2017 година и разгледа няколко точки.управителният съвет

Първата и много важна точка беше одобрението на Наредбата за провеждането на Купата на България. Както последните години турнирът отново ще се проведе във формат с осем отбора. Осемте отбора ще играят четвърт финали в два последователни дни. Победителите ще играят в един ден полуфинали и на следващия ден ще бъде изигран финалния мач.Това реши УС на БФБ на своето първо заседание за годината. Доста оспорвани бяха разискванията за отпадане ограничението турнирът да се провежда в зали с капацитет минимум 1000 зрители. В крайна сметка, след гласуване се прие, че турнира с осем отбора може да се играя и в зала с капацитет 10 човека. Шест от членовете на УС бяха „За“и трима от тях бяха „Против”.Това решение звучи нелогично, при участието на осем отбора и привърженици на тези отбори и при наличието на достатъчо построени,  модерни зали, да се прави стъпка назад и да се позволява да се играе в малки и неотговарящи на изискванията зали.

управителният съвет на БФБаскетболПраво на участие в Купа България, която ще се проведе от 16-19 февруари, имат първите 8 отбора във временното класиране след втори етап за НБЛ мъже, които са подали заявка за участие до 17:30 часа на 20 януари.Всички отбори могат да подадат заявки. Променя се срокът за подаване на оферти за домакинство- 20 януари. Ако в сроксрок някой от първите осем отбора в класирането след втория етап не подаде заявка, се дава възможност за участие на деветия отбор, ако той е подал заявка. Ако заявките са 7, през първия ден /четвъртфинали/ първия отбор почива.

При жените – ще има финална четворка и турнира ще се играе в 2 дена.

 

Отпада решението, че при оферти за домакинство с еднакви или подобни условия,  определящ е критерият финансова полза за БФ Баскетбол, както и това, че като следващ критерий се отчита, дали и кога е организиран турнир в същото населено място.

 

Жребият за турнира ще се тегли на 13 февруари. Той ще бъде дирижиран за четвъртфиналите ( според класирането на отборите след втория етап от НБЛ и квалификациите между отборите класирани от 1 до 4 място   (« първа четворка») и тези от 5 до 8 място(«втора четворка») и пълен недирижиран жребий за полуфиналите .

Програма за турнира:

16.02.2017г. Четвъртфинали;/Победителите играят първия полуфинал/;

17.02.2017г. Четвъртфинали;/Победителите играят втория полуфинал/;

18.02.2017г  Полуфинали;

19.02.2017г. Финал за 3 място / Финал за 1 място.

 

 

Вашият коментар