Футболният отбор – „Отбор на надеждата“2 част

Футболният отбор

Футболният отбор – „Отбор на надеждата“ще участва в Световното първенство за бездомни хора в Осло, Норвегия  през месец септември.Основен виновник за съществуването на този отбор е Виктор  Кирков, който  е направил много за младежите в неравностойно положение през  последните пет години.

Футболният отбор
Виктор Кирков-създател на отбора

Предприемача Виктор Кирков поставя основите на  клуба през лятото на 2011-та година, а по-късно избира името – „Отбор на надеждата“. Много емоционално,той е убеден е, че позитивното усилия ще донесат позитивни резултати, както и че спортът има силата да обединява, създава доверие и да руши предразсъдъци.

 

Селекцията

Футболният отборМомчетата тренират два пъти седмично по 90 минути в населените места, в които живеят. Селекцията за националният отбор се прави чрез 5 турнира, след които националният треньор  сформира разширен отбор от максимум 12 души. През тази година, селекционните турнири се проведоха в спортна зала „Челопечене“.Във  футболният отбор  „Отбор на надеждата” влязоха първоначално  11 играчи, като трима от тях все още живеят в институции. Васил Козарев е от възпитателното училище-интернат в гр. Ракитово, Марин Найденов е дом за деца лишени от родителска грижа в с. Доганово, а Димо Колев е от дом „Българка” в гр. Стара Загора. В тима попаднаха още Сами Дуков от Стара Загора, Илия Ангелов и Пламен Ковачев от пловдивския квартал „Столипиново”.  Крум Маринов от столичния квартал „Факултета”, както и  четирима души от сливенското село Гергевец – Севдалин Тичелиев, Асен Йорданов, Митко Йорданов и Алекс Кочев. В хода на тренировките, някои от играчите отпаднаха, а други се присъединиха.

Националният „Отбор на надеждата” започва подготовка на 5 юли и ще продължи до 28 август, когато за световното първенство в Осло ще заминат осем играчи.

След ежедневни тренировки в продължение на около месец и половина 8 момчета заминават за световното първенство, за да представят България. Жребият за тазгодишното световно първенство по футбол за бездомни хора изпрати българския тим в предварителна група „А” и му отреди да се изправи срещу представители на 4 различни континента – Индонезия, Гренада, Зимбабве, Словения и Израел. Програма за турнира и групите, може да намерите тук.

Повече информация за отбора, намерете в първата част